Mi a különbség a privát és a banki széf bérlése között?

Ha széf bérlésén gondolkodik, felmerülhet a kérés, hogy privát vagy banki széf szolgáltatást válasszon?
Mi a különbség a kettő között?
Melyik illik inkább az Ön igényeihez?

Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb szempontokat, amelyek segítik meghozni a döntést, hogy privát vagy banki széf bérlésére adja-e a fejét.

 

Biztonság
Akár magán, akár banki széf bérléséről legyen is szó, a biztonság mindkét esetben magas prioritást élvez. Speciálisan erős falak és ajtók, szakértő biztonsági csapat és különböző riasztóberendezések őrzik az értékeket.

Titoktartás
Amennyiben banki széf szolgáltatást vesz igénybe, akkor a bank látni fogja az Ön számla- és személyes adatait is, hiszen az információk összekapcsolódnak a pénzintézetekben.
A privát széfnél számlanyitáskor csupán azonosító okmányait kell felmutatnia. Pénzügyi adatai nem kerülnek a nyilvánosság elé, így Önön kívül senki nem fogja tudni, hogy széf szolgáltatást vesz igénybe.

Árak
A bank kezelési és működési költségei viszonylag magasak, ezért banki széf bérlése esetén a díjak is magasak. Magán széf szolgáltatás esetében azonban az összköltség alacsonyabb, mint a banké, így Önnek is kevesebbet kell fizetnie értékei megőrzéséért.

Tárolható tárgyak
Természetesen nem tárolhat illegális fegyvereket, lőszert, drogokat, folyadékokat, gázt stb. sem banki széf bérlése, sem magán széf bérlése esetén. A leggyakoribb tárgyak az arany és ezüst ékszerek, dokumentumok, igazolások, biztosítási kötvények, végrendeletek, műgyűjtemények és egyéb személyes tárgyak.

Széf méretek
Míg banki széf bérlése esetén számolnia kell azzal, hogy nem feltétlenül rendelkezik a bank olyan méretű széfekkel, mint amilyenre Önnek szüksége lehet, addig a magán széfek esetében ez többnyire nem jelent problémát. A banki széf szolgáltatók arra számítanak, hogy kis tárgyakat, ékszereket, iratokat helyeznek el a dobozokban. A magán széf szolgáltatók azonban tudják: sok esetben nagyobb értékek, festmények, műtárgyak megőrzésére keresnek helyet az ügyfelek.

 

Ha észrevétele, kérdése adódott magán széf bérlésével kapcsolatban, akkor keressen minket bizalommal elérhetőségeink egyikén!