Koronázási ékszerek sem tűnhetnek el

Az angol békéltető testület széfbérléssel kapcsolatos egyik esetében az ügyfél azt állította, hogy a széfrekeszéből ékszerek tűntek el

Ms.D. jelentős mennyiségű családi ékszert örökölt, amelynek legtöbbjét bankja széfjében tartotta. A bank rendszeres látogatójaként egyes értéktárgyait berakta, illetve kivette, mivel ékszereit különleges eseményeken viselte, vagy családtagjai számára – például esküvőkre – kölcsönadta.

Elmondta, hogy az egyik látogatásakor észrevette, hogy egy értékes nyaklánc és fülbevalópár hiányzik. Panaszt tett a banknál gyanítva, hogy a cég egyik alkalmazottja vette el az ékszereket és egy hamis belépési dokumentumot állított ki. A bank tagadta, hogy a nyilvántartása meghamisításra került volna, és állította, hogy D-né tudomása és jóváhagyása nélkül semmilyen értéktárgy sem kerülhetett kivételre a széfrekeszből.

Az ügyfélnek megingathatatlan véleménye volt, hogy a banki látogatói nyilvántartásba hamis bejegyzést rögzítettek, amely a személyzet valamely tagjának lehetőséget adott a széfrekeszhez és ezáltal azon ékszerekhez való hozzáférésre, amelyek állítása szerint eltűntek.

A békéltető testület megkérte az ügyfelet, hogy alaposan vizsgálja át az ő látogatásait nyilvántartó banki dokumentációt. Felhívta, hogy jelölje meg azon dátumokat, amelyeken – véleménye szerint – ő nem járt a bankban, továbbá hasonlítsa össze az általa is elismert látogatási napokat azon különleges alkalmak időpontjával, amikor ő vagy családtagjai ezeket az ékszereket viselhették.

D-né néhány nappal később visszavonta panaszát. Elmondta, hogy a széflátogatási dátumok ellenőrzéséhez előkereste a családi fotóalbumát. Néhány fényképen az egyik menye viselte az „eltűnt” nyakláncot és fülbevalópárt. Ezek a fotók nemsokkal azután készültek, hogy menye és fia Kanadába költöztek. D-nek a fényképek segítségével eszébe jutott, hogy a házaspár elköltözése előtt ő adta menyének ajándékba a kérdéses ékszereket.

Cégünk számára fontos ügyfelei tökéletes elégedettsége, így a fenti példa alapján is megerősítésre került eljárási rendünkben és dolgozóinkkal szemben is alapkövetelményként került megfogalmazásra, hogy egyrészt az ügyfelek látogatásáról pontos nyilvántartás kerüljön vezetésre, másrészt a széfrekesz nyitásakor a dolgozó általi széfrekesz kulcs használat után a széftermet hagyja el, tehát amikor az ügyfél kinyitja a széfrekeszt, annak tartalmát az alkalmazott nem láthatja. A Privátszéf széfbérlési protokolljának alapeleme a diszkréció. Munkatársaink nem ismerhetik, hogy ügyfeleink milyen tárgyakat helyeznek el az általuk bérelt széfben. A széf megnyitásához két kulcs szükséges, melyből ez egyik az ügyfélé, ezzel biztosítva, hogy csak az arra jogosult férhessen a széf tartalmához.

Tartsa értékeit biztonságban a PRIVÁTSZÉFNÉL!