Biztos megoldás betörések esetére

Gondolhatnánk, hogy a gondosan megtakarított értékeikre az emberek jobban odafigyelnek, hiszen a megtakarításokhoz sok idő és előzetes odafigyelés szükséges. A valóságban valahogy mégse így van: rengetegen tartják otthon pénzüket és értékeiket valahol „elrejtve” a lakásban. Sajnos abba már nem gondolnak bele, hogy az általuk nagyon biztosnak vélt rejtekhelyek a besurranó tolvajok számára viszonylag könnyen felkutathatóak.

Melyek a legkedveltebb rejtekhelyek?

Tudjuk, hogy mindenki úgy érzi, hogy megtalálta a legjobb helyet otthon, amire soha senki nem gondolna, de sajnos elég sokan gondolkoznak teljesen ugyanígy. A sokat emlegetett párnahuzat, ágykeret és matrac az első helyek közt lesz, amit átnéznek betöréskor. Könyvek, füzetek lapjai közé sem érdemes behajtogatni, mert nagyon gyorsan észrevehető a bennük elrejtett pénz. A szatyrokba, táskákba is mindig belenéznek, hátha akad bennük valami értékes. Zárható fiókban vagy szekrényben tartott értékeinknek is búcsút inthetünk, mert könnyedén felfeszíthetőek és még a legamatőrebb tolvajnál is mindig van feszítővas vagy csavarhúzó. Festmények, képek mögé sem túl okos bármit is rakni, hiszen pár mozdulattal ellenőrizhetőek és elvihetőek az ott hagyott értékek.

Mit visznek el?

A biztosítók saját tapasztalataik szerint a besurranók és betörők által leginkább kedvelt értékek azok, amik könnyen mozdíthatók, értékesek és nem kell velük sokat bajlódni. A toplistán mindenképpen élen jár a készpénz, az ékszerek, a könnyen mozgatható műszaki berendezések (tablet, laptop, telefon), márkás órák és ruhák. Bármi, ami értékes és könnyen vihető, azt általában el is viszik.

Hol történik a legtöbb betörés?

Budapest kerületei között nagy eltérések figyelhető meg. A Police.hu adatai szerint az elmúlt fél évben a belváros kerületeiben történt a legtöbb betörés. Élen az V. kerület jár, ahol 100 ezer lakosra 77 eset jutott. Ezt követi a XI. a VII. és a VI. kerület 48, 44 és 40 betöréssel. Megfigyelhető, hogy minél magasabban vannak a négyzetméterárak az adott kerületben, annál valószínűbb egy esetleges betörés lehetősége.

Megbízható széfszolgáltatás Budapesten

Ha a betörőket nem is tudjuk kivédeni, a lopást meg tudjuk akadályozni: a széfbérlés és alternatívái segítségünkre lehetnek a problémában. Rövid ügyintézési idő mellet, széfszolgáltatásunk keretében gyorsan és egyszerűen elhelyezhetőek az értéktárgyak a különböző méretű széfekben. Bár a pénz legjobb helye a bank, ékszerek, értéktárgyak, fontos dokumentumok biztonságos tárolására kényelmes megoldás a széfbérlés.  Nyitvatartási időn belül bármikor hozzáférhetőek a széfek, nem szükséges előzetesen időpontot kérni. Maximális biztonság és diszkréció a Privátszéf szolgáltatásában. Két helyen jelenlévő széfszolgáltatással várjuk Budapesten!